decoracio despatx jaume collboni

Jaume Collboni ha redecorat el seu despatx. La sala que fins ara havia ocupat Ada Colau ara ja té l’essència del socialista Collboni, que es fa palesa sobretot amb els retrats que l’alcalde ha posat damunt la taula. Més enllà dels quadres que hi ha penjats a les parets —que es mantenen—, Collboni s’ha encarregat de posar al seu gust la decoració de la seva taula.

Exalcaldes, Felip VI, Obama i Milk

Al damunt de l’escriptori, Collboni ha lluït durant la recepció institucional al ministre José Manuel Albares quatre retrats de personatges clau durant la seva trajectòria. La fotografia més gran és de Harvey Milk, primer polític obertament gai elegit per a un càrrec públic a Califòrnia, un retrat que Collboni ja tenia al seu despatx de primer tinent d’alcaldia durant el mandat passat.

A les tres fotos restants hi surt el mateix Jaume Collboni, acompanyat d’altres personalitats. En una comparteix taula amb els quatre exalcaldes socialistes de Barcelona: Narcís Serra, Pasqual Maragall, Joan Clos i Jordi Hereu. En una altra, hi surt amb el rei, Felip VI, al palau de La Zarzuela (amb dedicatòria inclosa). I a l’última, Collboni és amb l’expresident dels Estats Units Barack Obama durant el Digital Enterprise Show que es va fer el 2022 a Màlaga.

L’hola a aquests retrats de Collboni ha implicat l’adeu a unes altres fotografies que l’exalcaldessa Colau havia penjat. Eren retrats de dones catalanes il·lustres com Neus Català i Frederica Montseny.

banderes despatx collboni

Moviment de banderes al despatx

A banda dels retrats, al despatx del nou alcalde també hi ha hagut un altre canvi evident: un moviment de banderes. Si bé Ada Colau tenia només la bandera de Barcelona i la senyera de Catalunya, Collboni hi ha afegit les banderes d’Espanya i de la Unió Europea. També en clau de banderes, Jaume Collboni n’ha afegit una de petita de l’arc de Sant Martí al damunt de la taula: és el primer alcalde gai de Barcelona.

Un altre detall destacat —almenys durant la recepció del ministre Albares— és un ram de roses vermelles naturals. Un dels símbols del PSC (el partit de l’alcalde) és, precisament, una rosa vermella.