JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "A Catalunya prop de 200.000 persones es podrien beneficiar d'aquests ajuts. El sindicat CCOO calculava que se'n poden beneficiar només 3 de cada 10 persones en situació d'atur donades les condicions, els requisits." ASSUMPTA ESCARP, regidora del PSC "No hi ha informació evident. Estem parlant de 20.212 persones beneficiàries enfront de les persones que reben el subsidi que són 120.000 o la renda activa d'inserció que són 21.907." ÓSCAR RAMÍREZ, regidor del PP "Un d'ells és la manca de difusió i d'informació que tenen els possibles beneficiaris d'aquestes bonificacions en els títols per part del seu desconeixement i d'altra banda, els requisits que se'ls exigeix a l'hora d'accedir a aquests descomptes." JOAN LAPORTA, regidor d'ERC+Dcat+Rcat "El transport públic és un component igualador independentment del lloc de residència i és un eix vertebrador de l'activitat econòmica, de l'accés a la cultura i les relacions socials; per tant, el transport públic ha esdevingut una peça fonamental de l'estat del benestar." JOAQUIM FORN, tinent d'alcalde de Seguretat "És important el reconeixement que ha suposat aquesta T-Aturat perquè tot i que són 20.000 persones les que se'n beneficien, no és una xifra petita, és una xifra important que complementa molt bé tot el que és la tarifació social que ja assoleix el 22% de tota la tarifació a Catalunya."

El govern municipal també s’ha compromès a incrementar la  informació sobre la bonificació en diversos canals, entre els quals les Oficines d’Atenció Ciutadana i els punts d’informació juvenil.

Actualment, i des de març de 2012, les persones aturades poden adquirir una T-Trimestre bonificada per 30,90 €, en lloc de 142 €. Poc després que entrés en vigor la normativa, a l’Oficina d’Informació de l’estació Universitat es van detectar llargues cues, però no tothom se’n va poder beneficiar.

De fet, els requisits determinen que han de percebre una prestació d’atur inferior al salari mínim interprofessional, que al 2014 és de 645,30 € al mes; també la poden adquirir les persones aturades un mínim de 12 mesos en els darrers dos anys i que estiguin en un procés de recerca de feina tutoritzat.

20.210 persones a l’àrea de Barcelona

Preguntat pel regidor d’ICV-EUiA, Joaquim Mestre, el tinent d’alcalde de Mobilitat, Joaquim Forn, ha informat que al 2013 es va concedir la prestació a aproximadament  20.000 aturats de l’àrea de Barcelona, una xifra que, segons Mestre, és insuficient ja que se’n podrien beneficiar unes 200.000 persones. El regidor ecosocialista ha considerat que moltes persones que la podrien haver adquirit no ho van fer per manca d’informació, i ha recordat que segons els sindicat CCOO, amb els requisits  actuals “només tres de cada deu persones aturades poden accedir a les ajudes”. Per això, ha demanat ampliar els criteris, una demanda que ja va fer al desembre de 2013 el síndic de greuges, Rafael Ribó.

Així ho ha destacat també Assumpta Escarp, del grup socialista: “la gent no s’acull al dret perquè no el coneix”. Pel que fa al grup popular, el regidor Óscar Ramírez ha subscrit la demanda d’ICV-EUiA i ha dit que una de les barreres són “els requisits que se’ls exigeix a l’hora d’accedir a aquests descomptes” i Joan Laporta, regidor d’ERC+Dcat+Rcat ha recordat que el transport públic és “una peça fonamental de l’estat del benestar.”

El tinent d’alcalde de Seguretat, Joaquim Forn, ha considerat que la xifra de 20.010 beneficiaris és important i “complementa molt bé tot el que és la tarifació social que ja assoleix el 22% de tota la tarifació a Catalunya.”