Un dimecres més, les protestes contra l’increment de les tarifes del transport públic han arrencat a les 19 h amb una cinquantena de concentracions en estacions de metro, com la d’Hospital Clínic, dels FGC, i Sarrià, i de Renfe. Allà, els manifestants han bloquejat les màquines validadores.

A les 20 h, els manifestants han aturat el servei de l’L1 entre les estacions del Clot i Fabra i Puig, l’L2 entre Paral·lel i la Sagrada Família i l’L5 entre la Sagrada Família i Maragall. Minuts després, també s’ha tallat la circulació de l’L3 des de l’estació del Passeig de Gràcia fins a Lesseps i de l’L4 entre les estacions de la Barceloneta i Verdaguer. Puntualment, a les 20.30 h s’ha restablert el funcionament de totes les línies.

De nou, s’ha reclamat que es reverteixi l’increment de preus i, a més, han reclamat la creació d’una taula social immediata per proposar mesures per rebaixar les tarifes i concretar-ne un calendari. La plataforma Stop Pujades Transport assegura que “l’escenari permanent de bloqueig” perjudicarà la credibilitat política.

Aquest dimecres s’han complert 80 dies des de la primera protesta contra les tarifes del transport públic d’aquest 2014. La convocatòria va tenir lloc just abans d’acabar l’any passat, quan es van conèixer els preus que s’aplicarien a partir de l’1 de gener. En aquella ocasió, es van concentrar unes 400 persones procedents de Llucmajor, Sant Andreu i Santa Coloma.