El regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha celebrat aquest dijous els bons resultats de les actuacions policials d’aquest estiu contra la venda ambulant sense autorització. Batlle afirma que en el marc del Pla endreça el nombre de sancions s’han incrementat un 34 %. I s’ha referit també a les crítiques del col·lectiu dels manters per l’augment de la pressió policial: “Ningú no es pot jubilar de venedor ambulant. S’han de buscar alternatives”, ha afirmat.

El responsable de Seguretat ha estat contundent: “És un tipus d’activitat que no volem a Barcelona”. I ha afegit que “a més, el comerç il·legal afavoreix l’explotació de les persones”. Batlle també ha dit que l’Ajuntament ja va intensificar les actuacions el 2019 i creu que “acabarà sent residual”.

Entre els mesos de juliol i agost, s’han decomissat 254.305 objectes provinents de la venda ambulant. L’any passat en van ser 168.235, resultat que suposa un augment, per tant, de més de 86.000.

Els manters denuncien una “persecució brutal”

Aquest estiu el Sindicat de Venedors Ambulants, ha denunciat “una persecució brutal”. Afirmen que la policia s’ha tornat “més violenta” i que han notat més pressió de la Guàrdia Urbana, que els “persegueix” i requisa “moltíssims materials”. Una de les darreres actuacions es va produir a principis d’agost a la Rambla. Els manters es van mostrar indignats per l’actitud de la policia.