Qui assistirà a la desfilada de la col·lecció creuer 2025 de Louis Vuitton a Barcelona? La llista de convidats és un dels secrets més ben guardats quan falten poques hores per a la celebració de l’esdeveniment al Parc Güell dijous, 23 de maig, cap a les 20 h. Segons avança l’Agència EFE, qui no es perdrà l’esdeveniment és Bernard Arnault, l’home més ric del món segons la revista ‘Forbes’. I a primera fila apunten que, molt probablement, hi haurà actrius de Hollywood com Jennifer Conelly, Emma Stone i Ana de Armas.

Segons diverses agències hi haurà un còctel per als convidats i una festa posterior a la desfilada. La firma gestionarà autocars per als assistents des dels hotels de luxe de la ciutat on estan allotjats, entre els quals l’hotel Mandarin. A la darrera desfilada que es va fer a Itàlia hi van assistir Oprah Winfrey, Chiara Ferragni i Pharell Williams.

15 minuts de desfilada

Segons ha avançat la periodista especialitzada en moda Joana Bonet al ‘bàsics’, de betevé, la desfilada tindrà una durada d’uns 15 minuts, però tot i això tindrà un impacte global. Bonet també ha explicat que la firma Louis Vuitton ha escollit el Parc Güell per presentar la col·lecció per desig exprés de Nicolas Ghesquière, director creatiu de la marca de luxe. Segons ha explicat a Bonet ell mateix, de petit solia passejar-hi quan passava l’estiu a Catalunya i sempre l’ha fascinat. “Gaudí és una inspiració per a Ghesquière”, ha assegurat Bonet. De fet, ha avançat que la col·lecció en té pinzellades, com també de Miró, Bofill, Zurbarán i Goya i del cinema de Buñuel i Almodóvar.

Bonet també ha avançat que hi haurà l’actuació d’una “cantant o artista d’aquí”, però que de moment no se n’ha revelat el nom, que ja desperta especulacions entre els seguidors d’una cantant catalana internacional com Rosalía.

Un cop acabi la desfilada, els assistents, vinguts de tot el món, tindran un sopar informal i posteriorment aniran a una festa en un altre emplaçament, que podria ser l’Espai Corberó, a Esplugues de Llobregat.

Més activitats a Barcelona

La desfilada serà, segons un comunicat de la companyia, “la primera de múltiples accions en col·laboració amb Barcelona per acompanyar la 37a Copa Amèrica Louis Vuitton”. La col·lecció creuer sempre es presenta en escenaris destacats de l’art i la cultura de la ciutat escollida. Per això quan es va saber que l’acte se celebraria a Barcelona de seguida es va pensar en un espai vinculat amb el Modernisme. D’entre tots els monuments d’Antoni Gaudí, finalment el Parc Güell va ser l’escollit per la marca, que en altres ocasions ha presentat la col·lecció a Isola Bella —al Lago Maggiore—, el Museu d’Art Contemporani d’Oscar Niemeyer —a Niterói— i el Museu Miho —a Kyoto.

“L’inici d’una llarga relació entre Louis Vuitton i Barcelona”

Un altre dels secrets més ben guardats és el contingut de la col·lecció. Any rere any la col·lecció creuer plasma la visió del director creatiu de les col·leccions de dona Nicolas Ghesquière. Segons Pietro Beccari, president i director de l’empresa de moda, la desfilada “serà l’inici d’una llarga relació entre la firma i Barcelona”. A banda de la desfilada de Louis Vuitton, hi ha previstos altres esdeveniments, una exposició i activitats culturals amb convidats d’arreu del món. Segons fonts de la companyia aprofitaran per presentar una guia de viatge de Barcelona en un quiosc efímer. I la firma està treballant per oferir un seguit de programes educatius per donar suport a la creativitat i el disseny a la ciutat.

La relació amb Barcelona ve de lluny

La relació de la Maison i Barcelona es va iniciar a principis del segle XX, coincidint amb l’Exposició Universal de Barcelona del 1929. El fill de Louis Vuitton, Georges Vuitton, va ser part del jurat i va ser premiat pels baguls per transportar articles de tocador. La firma també va escollir Barcelona per obrir-hi la seva primera botiga a Espanya.