Nou capítol en la polèmica pels locals “buits” darrere del Mercat de les Corts. La líder de Junts, Elsa Artadi, ha denunciat que el propietari va avisar l’Ajuntament de Barcelona —abans que s’anunciés la compra— que els locals tenien negocis en actiu i que els podia fer buidar per vendre’ls. Per això, Artadi ha acusat el govern municipal d’instigar assetjament immobiliari contra els inquilins sabent que els locals estaven ocupats i no buits.

A finals de l’any passat, l’Ajuntament va anunciar la compra de 50 locals buits a tota la ciutat per dinamitzar el comerç als barris. Del total, darrere del Mercat de les Corts n’hi ha 16, dels quals 14 són del mateix propietari i tenen inquilins que van rebre un burofax per abandonar-los al juny, que és quan s’ha de formalitzar la compra. “Sabent que estaven ocupats, decideixen fer-los fora i gastar-se 3,2 M €“, ha denunciat Artadi.

El govern municipal és col·laborador necessari i instigador de l’assetjament immobiliari
Elsa Artadi, presidenta del Grup Municipal de Junts

Acusa Collboni de mentir

Quan va esclatar la polèmica, l’Ajuntament va assegurar que si els locals tenen activitat no es compraran. Fins i tot, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, va recriminar al propietari haver amagat que els locals estaven ocupats. Per això, després de la revelació que ha fet aquest divendres, Elsa Artadi ha acusat Collboni de mentir i “tapar un cas que pot ser delictiu”. Junts preveu portar els fets a l’Oficina Antifrau perquè investigui si hi ha irregularitats.

La líder de Junts també troba sospitós que en el concurs públic per comprar locals buits aquest àmbit darrere del Mercat de les Corts aparegués com a zona prioritària, cosa que va donar punts extres al propietari dels 14 locals amb activitat. Artadi ha advertit que en els 50 locals que es va anunciar que es comprarien, han detectat “casos estranys” en dos locals més.