El Grup Municipal d’ERC ha acusat el govern d’Ada Colau d’haver-se apropiat i aigualit el paquet de mesures per protegir el patrimoni de la ciutat i evitar l’enderroc de finques amb valor històric i veïnal. En un fil a Twitter, el portaveu de la formació, Jordi Coronas, ha assegurat que l’anunci que ha fet aquest dimecres la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, és “una passa petita en comparació amb les propostes que ERC hem fet durant set anys”.

Segons han denunciat els republicans, la formació ja va presentar un pla amb accions per protegir el patrimoni històric i arquitectònic de Barcelona a la Comissió d’Urbanisme del juliol del 2021, que va obtenir el sí unànime de tots els grups (inclòs el govern municipal de BComú i el PSC). Per això, Coronas ha reblat que “propostes ambicioses i completes avui queden a mitges” i que les mesures anunciades per Sanz “no seran suficients”.

Tal com ha recordat a través del fil de Twitter, Esquerra ja va plantejar que els permisos d’enderroc vagin vinculats a un informe patrimonial favorable i que es faci una revisió del catàleg patrimonial de l’Ajuntament per incloure-hi més immobles singulars de Barcelona.