Els informes que ha presentat el regidor d’Aigua i Energia, Eloi Badia, van en el mateix sentit que la sentència del TSJC, que anul·la la concessió a la societat mixta d’Agbar i l’AMB perquè no es va fer amb pública concurrència: abans de crear aquesta societat, Aigües de Barcelona tampoc no tenia contracte per fer arribar aigua a les llars, diuen els serveis jurídics de l’Ajuntament.
L’Ajuntament situa en 41 M € la indemnització a Agbar
A més a més, el consistori s’alinea amb els càlculs de l’Àrea Metropolitana sobre els diners que hauran de pagar les administracions a Agbar com a indemnització pels actius no amortitzats (és a dir: canonades, estacions de bombament o dipòsits d’aigua). Si bé Agbar calcula que ha de rebre 476 milions d’euros, l’AMB ho rebaixa fins a 130 milions d’euros. Seguint els mateixos càlculs que l’AMB, l’Ajuntament situa en 41 milions la seva aportació a les indemnitzacions. Per la seva banda, Agbar ha declinat fer declaracions al respecte.
Amb els informes a la mà, el govern municipal assegura que s’aplana el camí cap a la gestió pública de l’aigua. Eloi Badia ha dit que si es confirma la sentència del TSCJ (que Agbar va recórrer al Tribunal Suprem) “s’obre un debat que és plenament polític” i que poc té a veure amb “el debat que ens volien fer creure de costos i de preus”. En aquest sentit, Badia confia que s’obrirà “un terreny de joc per decidir quin és el model de gestió més interessant per a la ciutadania”.