Ada Colau
Foto: ACN

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, defensa la gestió municipal arran de les diferents causes judicials obertes darrerament per la gestió del consistori. Considera que s’està fent un “mal ús de la justícia” per part de determinats actors econòmics que pretenen “generar soroll, espantar i embrutar la imatge de l’acció municipal“. “Ja els dic que no ho aconseguiran, que no tindran èxit”, afirma Colau.

Colau insisteix les querelles “no tenen cap fonament” i recorda que fins ara totes s’han arxivat. “Estic judicialment molt tranquil·la perquè crec que no hi ha base per cap de les querelles”, assegura l’alcaldessa. Colau ha vist com aquesta setmana es reobria la investigació contra ella i els regidors Marc Serra i Lucía Martín per la querella del fons voltor propietari del Bloc Llavors.

Aquesta, però, no és la única querella a la qual ha de fer front l’alcaldessa. Fa unes setmanes, a principis de març, va haver de declarar com a investigada per suposades irregularitats en l’atorgament de subvencions a entitats socials. “No hi haurà cap especulador que ens espanti per posar-nos una querella”, afirma. “Per primer cop es troben amb un ajuntament que protegeix els veïns i que està disposat a complir amb la legalitat vigent” assegura l’alcaldessa. Justament aquest dimecres, la justícia ha desestimat la suspensió cautelar de les obres de la via Laietana, que havien demanat en un recurs Barcelona Comerç i Foment del Treball.

Demana a Ayuso i Almeida que siguin “prudents”

Colau també ha volgut respondre a les crítiques de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, sobre l’acumulació de querelles de l’alcaldessa. “Sobre la comparació amb Madrid demanaria als responsables polítics que fossin prudents, especialment al senyor Almeida, que ha de donar explicacions per fets gravíssims que van passar durant el pitjor moment de la pandèmia”. “És un ús fraudulent del diner públic, un fet gravíssim pel qual Madrid ha de donar explicacions i que no té cap comparació possible amb la ciutat de Barcelona”, sentencia. L’alcaldessa assegura que aquí fan “el contrari que a Madrid”. “Aquí defensem les famílies vulnerables, el dret a l’habitatge i confrontar les males praxis dels fons voltors”, argumenta.

Colau reclama “totes les explicacions” sobre el ‘Catalangate’

Sobre l’anomenat ‘Catalangate’, el cas d’espionatge a polítics i activitstes independentistes, Colau reivindica que s’investiguin els fets, que qualifica de “molt greus” i es donin “totes les explicacions”. “No s’hi valen evasives, perquè una democràcia sigui forta no ha de tenir cap por a ser transparent”, ha assenyalat. En cas de confirmar-se l’espionatge, l’alcaldessa creu que el pas final seria que s’asumissin responsabilitats, i recorda que justament aquest divendres s’ha convocat un ple extraordinari a l’Ajuntament, a petició d’ERC i Barcelona en Comú, per debatre sobre aquest cas.