La polèmica pel Catalangate, el nom amb què es coneix l’espionatge a membres de l’independentisme català a través del programa Pegasus, també podria arribar a debatre’s en el plenari municipal de Barcelona. El Grup Municipal d’ERC impulsarà la celebració d’un ple monogràfic perquè l’Ajuntament de Barcelona es posicioni respecte al cas d’espionatge i reclami una comissió d’investigació al Congrés.

Precisament, dos líders municipals, Ernest Maragall i Elsa Artadi n’han estat víctimes. Tot i que afecta desenes de membres de la societat civil catalana com activistes, periodistes o advocats.

Els republicans consideren que és “imprescindible que l’Ajuntament prengui partit en defensa de la democràcia” i es comprometi a protegir i preservar els drets de les persones espiades, donant suport a les iniciatives jurídiques que s’obrin arran de les denúncies de les víctimes.

Necessitaran el suport d’un altre grup polític

Per demanar la convocatòria d’un ple extraordinari són imprescindibles les signatures d’11 regidors. Per tant, com que ERC actualment en té 10 serà necessari el suport d’un altre grup municipal.