Pancarta amb llaç groc a la Generalitat
(ACN) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit ajornar fins al 18 de novembre el judici al president de la Generalitat, Quim Torra, per la presència de llaços grocs en edificis de la Generalitat durant el període electoral. D’aquesta manera, el TSJC suspèn les sessions previstes per al 25 i 26 de setembre i fixa aquesta data. El motiu del canvi és que el tribunal al·lega que no té marge per resoldre les peticions de recusació que ha plantejat la defensa del president.

El 18 de novembre hi haurà sessió de matí i tarda

La vista del 18 de novembre tindrà sessions de matí i de tarda, que començaran a les 9 i a les 16 h, respectivament. Torra va demanar la recusació de dos dels tres magistrats que l’han de jutjar, Jesús María Barrientos i Mercedes Armas, però també del jutge que ha d’estudiar aquestes recusacions, Carlos Ramos. La resolució argumenta que no ha estat “processalment possible cloure la instrucció de l’incident” incoat per a la recusació dels magistrats Barrientos i Armas. “Resulta materialment impossible que la sala que ha de resoldre les recusacions presentades sigui convocada i pugui resoldre abans del 26 de setembre”, continua.
El TSJC jutja el president per desobediència a les resolucions de la Junta Electoral Central sobre la presència de llaços grocs als edificis de la Generalitat en període electoral. La fiscalia demana una pena d’un any i vuit mesos d’inhabilitació per al president de la Generalitat per un delicte de desobediència i una multa de 30.000 €.