L’alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú a la reelecció, Ada Colau, s’ha marcat l’objectiu de pacificar tots els entorns escolars de Barcelona el proper mandat, si guanya les eleccions municipals 2023. Colau ha presumit d’haver anat a bon ritme i haver “protegit” més de 200 escoles fins ara. “Cada cop som més ambiciosos en el nivell de protecció”, ha assegurat Colau, tot i els recels inicials. Ara, però, “la majoria de la gent no voldria tornar enrere”, ha afirmat.

L’alcaldessa s’ha compromès a estendre el programa Protegim les escoles a tota la ciutat durant la presentació del documental ‘Kinder city’, que tracta les transformacions que s’han fet a diverses ciutats europees per treure espai als cotxes i retornar-lo als ciutadans. Concretament, als infants. La pel·lícula l’ha dirigit el barceloní Pau Faus.

Reduir carrils i velocitat

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme i número tres de Colau, Janet Sanz, també ha aprofitat per fer gala de model de ciutat. Sanz ha assegurat haver demostrat que es pot canviar el model i garantir la mobilitat alhora, tot posant d’exemple la reforma a l’avinguda Meridiana. Sobre les escoles també ha apuntat que reduir carrils de circulació i abaixar la velocitat als entorns escolars “han de ser dos criteris prioritaris en el mandat següent”.