Ernest Maragall

(ERC) ha obert la porta a asseure’s a negociar amb el PSC per al ple d’investidura de l’Ajuntament aquest dissabte. Fins ara, tant republicans com socialistes havien descartat cap tipus d’acord entre ells per les diferències en l’àmbit català i respecte als presos independentistes.

El candidat d’ERC a l’alcaldia —que ha anunciat formalment que presentarà candidatura a la investidura— ha explicat que aquest dimecres es reprendran les negociacions entre els equips negociadors d’ERC i BComú, després d’haver-les congelat. A més, el republicà ha convidat el PSC a afegir-s’hi perquè “això no va de vetos”. La setmana passada Maragall ja va intentar reunir-se amb Jaume Collboni, però el socialista s’hi va negar.

ERC manté el “no” al tripartit amb BComú i el PSC

Segons ha explicat Maragall, la intenció és que Collboni “expliqui el seu punt de vista” i “constatar i comprovar” la proposta dels comuns de fer un tripartit d’esquerres entre ERC, BComú i el PSC. Tot i així, Maragall ha reblat que la seva proposta es manté intacta: “Anem a un govern de coalició amb BComú i punt”.

En aquest sentit, ERC ha enviat a BComú un document que detalla la distribució d’un hipotètic govern entre republicans i comuns. Es dividiria en sis grans àrees: Presidència i Relacions Internacionals; Cohesió Social; Règim Intern (que inclouria Districtes, Espai Públic i Seguretat); Urbanisme i Transició Energètica; Impuls i Desenvolupament Econòmic, i Educació i Cultura.

A més, Maragall ha insistit que els equips negociadors debatran “quin rol concret adquiriria Colau, des del lideratge compartit”. L’última proposta d’ERC va ser crear un càrrec especial per a Colau amb unes atribucions equiparables a les de l’alcalde.

El PSC no concreta si anirà a la trobada

Minuts després de la compareixença d’Ernest Maragall, la número dos del PSC, Laia Bonet, hi ha respost a través de Twitter. Tot i que no ha concretat si els socialistes aniran a la trobada, Bonet ha assegurat que “les diferències d’objectius i prioritats entre el PSC i ERC són conegudes per tots” i ha explicat la voluntat dels socialistes d’“obrir el diàleg amb totes les forces municipals per acordar grans pactes de ciutat” després de la investidura.