Familiars de la residència per a gent gran Mossèn Vidal i Aunós, al barri de la Bordeta, denuncien que l’aire condicionat de les tres plantes de residents no funciona des de fa dies. És per això que reclamen solucions per evitar que empitjori l’estat de salut de les persones grans que hi dormen, moltes de les quals tenen pluripatologies. Aquest diumenge un dels familiars va mesurar la temperatura i va registrar 33 graus a les vuit del vespre.

Demanen una solució provisional i més inversió de la Generalitat

María José Carcelén, portaveu de la Coordinadora Residències 5+1 i amb un familiar a Mossèn Vidal i Aunós, ha explicat a betevé que, d’ençà que dimecres va deixar de funcionar la climatització, han estat reclamant una solució provisional a l’empresa gestora de la residència, sense èxit. De fet, explica que fa anys ja van tenir el mateix problema, “llavors van buscar un aparell portàtil mentre arreglaven l’aire condicionat i no entenem per què ara no han fet el mateix”.

Segons expliquen els familiars, l’aire condicionat és molt antic i, per aquest motiu, reclamen que la Generalitat inverteixi diners a la residència, una demanda que fa temps que fan. Ara per ara l’aire només funciona a la planta baixa, on hi ha la recepció i el centre de dia.

El centre assegura que la incidència es va detectar divendres

Fonts del centre, gestionat per Onada, han explicat a betevé que “la incidència es va detectar divendres”, no pas dimecres i que s’està treballant en tot moment per garantir el benestar dels residents. Asseguren que divendres ja van aplicar el protocol fil per randa i que van comprar més ventiladors i aparells de refrigeració portàtil. També que aquest dilluns els operaris estan reparant l’avaria, que és una fuita. Els residents de la segona, tercera i quarta planta els van baixant a la primera, que sí que té la refrigeració funcionant, perquè puguin tenir una temperatura de confort. Aquesta mesura, però, desorienta a alguns dels residents segons expliquen els familiars.

Denúncia a l’Agència de Salut Pública de Barcelona

A banda de denunciar el cas a les xarxes socials, aquest dilluns els familiars han presentat una denúncia a l’Agència de Salut Pública per demanar que se solucioni aquesta situació. Precisament, aquest diumenge a la nit Barcelona ha viscut una de les nits més càlides.