Tots els grups municipals han donat suport a una proposició de Ciutadans i el PP que acorda que l’Ajuntament treballarà conjuntament amb la Generalitat per construir un centre d’emergències que substitueixi l’actual del carrer de Lleida. El govern, però, nega que actualment hi hagi cap relació de causa-efecte entre aquest edifici i l’aparició de diversos casos de càncer i espera els resultats d’un últim informe d’Inspecció de Treball.

L’alerta la van donar fa uns dies, diversos sindicats de Mossos, Guàrdia Urbana i Bombers en relacionar les males condicions de l’edifici amb l’aparició de fins a 15 casos de càncer entre els treballadors els últims 10 anys. El comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, assegura que en aquesta qüestió cal la màxima prudència. Afirma que fins ara cap informe no n’ha establert una relació de causa-efecte, tot i que el consistori ha donat resposta al requeriment d’Inspecció del Treball per fer nous mesuraments a l’edifici.  Els resultats d’aquest nou informe es coneixeran l’1 de desembre.

Pel que fa a la construcció d’un nou centre d’emergències,  Recasens, ha dit que seran “propositius” a l’hora de buscar un nou emplaçament. També ha anunciat que “en les properes setmanes” abordaran aquesta qüestió amb el govern català, amb qui comparteixen el 50 % de les inversions i el manteniment del centre. Aquest espai es va crear el 2006  de forma provisional i darrerament tant els treballadors com diversos grups municipals han denunciat que no reuneix les condicions laborals necessàries per un emplaçament de la seva importància.