Els Mossos d’Esquadra han rebut un avís pocs minuts després de les 12.30 h que alertava de la presència d’un gos de grans dimensions descontrolat, deslligat i sense morrió pel barri de Collblanc de l’Hospitalet. L’animal ha atacat altres gossos i com a mínim nou vianants, una dels quals n’era la propietària.

Primer, els agents han intentat aturar-lo amb un llaç especial però el gos ha aconseguit escapar-se’n i ha mossegat un policia. Veient l’alt grau d’excitació de l’animal i avaluant que es trobava en una zona on hi ha centres educatius i que s’acostava l’hora de sortida dels alumnes, els Mossos d’Esquadra han considerat que no hi havia cap altra opció que abatre’l a trets. El gos ja ha estat retirat i el barri ha tornat a la normalitat.

Els Mossos d’Esquadra han confirmat a BTV que el gos s’ha escapat accidentalment mentre els propietaris estaven fent el trasllat del pis on vivien i que, de moment, no se sancionaran.

El gos era un encreuament de pitbull, una raça considerada potencialment perillosa, i pastor alemany. Això obliga els propietaris a disposar d’una llicència municipal i contractar una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi la indemnització pels danys i lesions que aquests animals puguin provocar. La normativa també diu que cal identificar-los electrònicament amb un microxip i que sempre ha d’anar fermats amb corretja o cadena i dur col·locat un morrió. Els menors d’edats no poden portar aquestes races.