Els vots favorables de BComú i el PSC i la reserva de vot de C’s, ERC i la CUP Capgirem Barcelona han permès l’aprovació inicial de la proposta de les noves ordenances fiscals. CiU el PP hi han votat en contra. Gerardo Pisarello ha explicat que la proposta és “un punt de partida que té unes orientacions programàtiques molt clares”, per això ha dit que “interpel·len en primer terme” ERC i la CUP, les dues forces que van donar suport a les ordenances d’aquest any.

La regidora de CiU Sònia Recasens ha retret al govern que no tingui “cap interès a pactar la política fiscal” perquè ha assegurat que “prefereix que no se li aprovin les ordenances abans que pactar amb els grups”. La presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, també ha criticat que el govern “es permet el luxe de dir que exclou del pacte la meitat del consistori”, malgrat estar en situació de minoria. Per la seva banda, el regidor del PP Xavier Mulleras ha considerat l’opció de Pisarello com a “coherent” perquè els populars no tenen “gaire punts de trobada amb BComú”, ha afirmat.

Els dos grups interpel·lats pel govern han fet les seves peticions per canviar el seu vot a “sí”. El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha demanat una “reducció d’impostos en les franges més modestes” i ha condicionat el vot del seu grup al compliment dels acords arribats l’any passat: “Si poden fer els deures segurament serà fàcil; si no, segurament serà molt difícil”, ha sentenciat. El regidor de la CUP Capgirem Barcelona Josep Garganté ha qualificat la proposta d'”insuficient”. Tot i que no els “desagrada”, els cupaires demanen al govern que faci “més que apujar el preu de l’aparcament dels cotxes”.