Els fets van passar el 12 d’octubre de 2012 durant una manifestació antifeixista a la plaça de la Universitat. Cap a les 12 del migdia, un home amb una bandera espanyola i acompanyat dels seus tres fills menors d’edat, de cinc, 10 i 14 anys, va voler creuar la concentració per anar cap ala plaça de Catalunya i participar en la manifestació del Dia de la Hispanitat. Això, però, va encendre els ànims dels manifestants antifeixistes, que van increpar l’home i van intentar treure-li la bandera. Segons la versió dels dos mossos d’esquadra, els agents, juntament amb altres antiavalots que eren a la zona, van intentar protegir la família amb les porres a les mans per separar-los dels concentrats.

La víctima, però, assegura que va rebre una empenta molta forta a l’esquena que el va fer caure i que dos agents van colpejar-lo al cap amb les porres mentre ell era a terra. Remarca que li van obrir el cap i que va perdre un 70 % de visió de l’ull esquerre, que ja ha recuperat parcialment. Tots dos agents, en canvi, remarquen que no van colpejar ningú al cap i que no van tornar a veure la víctima fins que la van detenir quan l’atenia el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

La fiscalia acusa els dos mossos d’un delicte de lesions i els demana cinc anys de presó a cadascú a més de la inhabilitació. Cap dels testimonis del judici, però, no ha pogut identificar els agents acusats, ja que aquell dia portaven el casc posat, un tapaboques que ocultava mitja cara i el número d’identificació policial (TIP) no era visible. Per això, ni la víctima, ni la seva parella ni els dos fotògrafs testimonis no els han pogut identificar com a autors de l’agressió. De fet, els dos mossos tampoc no s’han reconegut en les fotografies.

El pare de la família acusa els antifeixistes de “rottweilers”

En la vista ha declarat com a testimoni el pare de la família que el 12 d’octubre de 2012 va intentar travessar la plaça de la Universitat mentre hi havia la concentració antifeixista. L’home ha explicat que al voltant d’unes 50 persones els van increpar per dur una bandera espanyola, els van donar puntades i que no va veure la presumpta agressió perquè la seva prioritat era calmar i estar pels seus fills. Durant la declaració, però, el pare de la família ha titllat els manifestants antifeixistes de “rottweilers” i de no ser persones. Amb aquestes declaracions, el tribunal li ha demanat que no fes valoracions d’aquest tipus.