JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat "Volem la llicència d'obres. Volem que la Sagrada Família tingui una llicència d'obres perquè pugui construir. I que aquesta anomalia que fa més de 100 anys que dura a la ciutat de Barcelona es corregeixi i, per tant, durant el 2017 podrem dir que la Sagrada Família ja té una llicència en base a un projecte constructiu."

En el comunicat, l’Ajuntament afirma que es vol trobar “la millor solució tant per a la ciutat com per a la continuïtat de les obres”, i admet que es tindrà en compte la “singularitat” del temple. La comissió abordarà la llicència d’obres de la basílica i també “l’encaix del projecte en el seu entorn”. El consistori explica que en les converses es tindran en compte els efectes que genera l’activitat del temple sobre la mobilitat a la zona.

Va ser a principis d’octubre quan el govern municipal va posar sobre la taula la necessitat de cobrar a la Sagrada Família una llicència d’obres per evitar un greuge amb la resta de veïns i activitats econòmiques que sí que en paguen una. El Patronat de la Sagrada Família va acceptar la proposta i va plantejar una reunió amb el consistori per regularitzar les obres. Amb el debat obert, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va admetre la dificultat de cobrar la llicència amb efectes retroactius, i va dir que la solució podria ser cobrar-la “a partir d’ara”.

La Sagrada Família va centrar el debat polític, especialment, després que al ple de setembre, el regidor d’Arquitectura, Daniel Mòdol, la qualifiqués de “mona de Pasqua gegant”. Aquesta qüestió de la llicència d’obres coincideix amb un altre debat obert per l’entitat veïnal de la Sagrada Família, que ha denunciat el temple perquè considera que les obres envaeixen la vorera del carrer de Mallorca.