JAUME ASENS, tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania "Ara que estem a les portes de la prescripció dels fets, fem una crida i una interpel·lació a totes les administracions competents perquè facin tots els esforços possibles per tal d'investigar aquests fets i arribar a poder reparar aquesta injustícia per una qüestió de memòria, de justícia i de veritat." JUANJO ÁLVAREZ, pare de Pedro Álvarez "Pretendo que sea algo más, que este compromiso conlleve que realmente se vuelvan a abrir las líneas de investigación para poder llegar a coger al asesino de Pedro. Después de 24 años creo que ya es hora que alguien empiece a moverse."

El consistori ha rebut aquest dimecres un grup d’amics i familiars de Pedro Álvarez, encapçalats pel seu pare, el Juanjo. Durant la trobada, el govern i els grups municipals de CiU, ERC i la CUP han signat una declaració institucional per retre homenatge al jove assassinat. El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, també ha explicat que la intenció és interpel·lar totes les administracions competents “perquè facin tots els esforços possibles per tal d’investigar aquests fets”.

El pare del jove, Juanjo Álvarez, ha demanat que el compromís de l’Ajuntament vagi més enllà i serveixi per “tornar a obrir les línies d’investigació” i, així, “agafar l’assassí de Pedro”. Álvarez ha recordat que el crim està a punt de prescriure, per això ha demanat celeritat a les administracions: “Després de 24 anys, crec que ja és hora que algú comenci a moure’s”, ha sentenciat.