funerària pública

El PSC ha anunciat el vot contrari a la funerària pública que el govern d’Ada Colau vol portar a votació al ple del 22 de febrer. En un comunicat, els socialistes asseguren que estan a favor d’oferir un servei funerari “el més econòmic possible” però critiquen que aquest nou intent del govern municipal “és fruit de la improvisació” i que pot posar en risc llocs de treball. La portaveu, Carmen Andrés, creu que és “una mesura electoralista” que arriba pocs dies abans de les eleccions municipals.

El “no” del PSC deixa enlaire aquest projecte del govern Colau, que s’ha hagut de retirar en dues ocasions del ple per falta de suports. L’executiu municipal comptava fins ara amb el suport dels dos regidors no adscrits, la CUP i també ERC -amb qui havia pactat oferir enterraments sense sala de vetlla a 1.800 €-. En total sumen 20 regidors, però en falta un per arribar a la majoria absoluta.

Fonts municipals asseguren que el govern seguirà parlant amb tots els grups fins a l’últim dia perquè la funerària pública pugui tirar endavant. Després del “no” del PSC, i el més que probable rebuig també del PP i Cs, l’única via que té el govern Colau per remuntar el projecte seria una abstenció del PDeCAT o bé mirar de convèncer el PSC.