eleccions generals Barcelona

Amb les eleccions generals 2019 convocades, ens fixem amb com van ser els resultats de les últimes eleccions espanyoles a Barcelona. A continuació pots consultar quin partit va guanyar a Barcelona el 26 de juny del 2016, per districtes i també veure a quines zones de la ciutat van predominar els diferents partits.

Els resultats generals a Barcelona

Les eleccions generals es van celebrar el 26 de juny del 2016. Va ser una convocatòria anticipada, ja que n’hi havia hagut una altra el desembre del 2015. En Comú Podem va guanyar a la ciutat de Barcelona amb 196.000 vots. La segona candidatura va ser la d’Esquerra Republicana de Catalunya – Catalunya Sí, que va obtenir més de 130.000 vots. I va tancar el podi dels tres primers, el Partit Popular amb més de 116.000 vots. La xifra de barcelonins que podien votar va ser d’1.136.354 i la participació d’un 67 %.

Els resultats de les generals, districte a districte

En Comú Podem va guanyar a vuit dels deu districtes de Barcelona. A Sarrià – Sant Gervasi va guanyar Convergència Democràtica de Catalunya i a les Corts ho va fer el Partit Popular. En el mapa següent es pot consultar el percentatge de vot del guanyador i també quants vots van treure tots els partits a cada districte.

Els sis mapes de Barcelona segons els resultats de cada candidatura

En aquests sis mapes es pot consultar quin percentatge de vots treuen les candidatures, en comparació amb les altres, a cada un dels deu districtes de Barcelona. S’hi observen dues grans divisions. Per un cantó hi ha els partits que obtenen més percentatge de vots a districtes com Sarrià – Sant Gervasi, les Corts o l’Eixample i després hi ha un altre grup que obté més vots a districtes com Ciutat Vella, Nou Barris, Sants-Montjuïc o Sant Martí.