Avui no hi poden veure ni tampoc poden caminar. Els professors d'aquests estudiants d'arquitectura els han proposat posar-se a la pell d'un discapacitat perquè comprovin en primera persona l'accessibilitat dels comerços de Creu Coberta. ISMAEL GAÑAN, estudiant d'arquitectura de la UPC "Me veo muy perdido. No me imaginaba sentirme así. También muy agobiado porque no saber donde estás ni hacia dónde vas es muy difícil." JOSÉ OLLONATE, estudiant d'arquitectura de la UPC "La cosa que més m'ha sorprès és la petita pendent que té la vorera per desaiguar, es nota perquè has de portar la cadira només amb una mà perquè se te'n va la cadira cap a un costat. És una cosa de què quan vas caminant no t'adones." Aquest estudi no només té l'objectiu de detectar les limitacions que tenen les botigues per a les persones discapacitades, sinó que també vol sensibilitzar els futurs arquitectes. SANDRA BESTRATEN, professora d'Arquitectura de la UPC "El més important és que ells, quan es posin a dibuixar, hagin entès què significa un esglaó de dos centímetres, què significa una rampa amb massa pendent, què és una barrera molt perillosa i bàsicament ens permetrà anar més enllà de la normativa perquè han interioritzat la problemàtica." Sobre el terreny, els alumnes han comprovat que Creu Coberta és un eix comercial molt accessible. Tot i això, després d'aquesta anàlisi, els estudiants presentaran una proposta per millorar l'accés a les botigues. LLUÍS LLANAS, president Associació de Comerciants de Creu Coberta "L'Associació de Comerciants és una associació molt sensible amb la sensibilitat social i se sent molt satisfeta perquè això significa intentar eliminar de les botigues de la Creu Coberta totes les dificultats que no permeten passar a les persones minusvàlides." Tots els comerços que hagin participat en l'estudi i tinguin problemes d'accessibilitat podran rebre una subvenció de l'Ajuntament de Barcelona per tal de fer obres d'adaptació als seus establiments.

Una setantena d’estudiants d’arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya han analitzat l’accessibilitat dels comerços de Creu Coberta. Per descobrir-ho han fet un recorregut pels principals establiments de l’eix en cadira de rodes i amb els ulls tapats.

Després d’aquesta anàlisi, el grup de treball presentarà les conclusions al districte i als comerciants per tal que puguin millorar l’accessibilitat a les botigues. Per fer aquestes obres d’adaptació, l’Ajuntament obrirà una línia de subvencions.