(ACN) Dos centenars de persones han protestat sota les Torres Venecianes de la plaça d’Espanya aquest diumenge a la tarda per protestar contra la presència de Felip VI a Barcelona amb motiu del sopar inaugural del Mobile World Congress. Durant la concentració s’han cremat cartells amb la imatge del rei Felip VI cap per avall, la mateixa estampa que es projectava sobre una de les dues torres. A l’altra, s’hi ha llegia el lema de la convocatòria: “Ni rei, ni corona”.

Diversos vehicles de la Brigada Mòbil vigilaven de lluny la protesta, que, d’altra banda, ha transcorregut tranquil·la, i s’ha dissolt espontàniament abans de les vuit del vespre. Poc després s’ha reobert el trànsit a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Durant l’acte, la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha carregat contra la presència de Felip VI i també la del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a Barcelona pel Mobile. “Pretenen representar Catalunya en un fet rellevant, perquè caigui de la banda espanyola i no catalana, a apropiar-se’n; i no ho podem permetre perquè els catalans ens representem a nosaltres mateixos”, ha manifestat.

En aquest sentit, Feliu ha dit que li hauria agradat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, “mostrés contundentment” el rebuig a la representació espanyola. “S’haurien de fer més gestos perquè això es visibilitzés”, ha dit sense entrar a concretar quins.