Colau inaugura MWC

(ACN/Redacció) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest diumenge que el vincle entre la ciutat i el Mobile World Congress (MWC) “és més sòlid que mai” i ha celebrat que l’esdeveniment hagi convertit la capital catalana en “l’epicentre digital d’Espanya i del sud d’Europa”. Ho ha dit durant el sopar inaugural del congrés de la telefonia mòbil, que se celebra al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). També hi han assistit el president de la Generalitat, Pere Aragonès; el del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip VI.

Colau, que ha ofert el primer discurs del vespre, s’ha congratulat per una edició “amb tota normalitat” del MWC i amb xifres d’assistència “molt positives” que posen de manifest, ha afegit, “el brillant futur que li espera”. “Aquest congrés i Barcelona han superat la pandèmia de la mà”, ha subratllat, i ha recordat que la ciutat és ara seu permanent de l’esdeveniment.

Per aconseguir aquest èxit, ha reivindicat “el valor de la cooperació” entre Barcelona, Catalunya i l’Estat espanyol, una col·laboració que ha demanat estendre “també a altres projectes que estan en camí”. És per això que ha aprofitat la presència d’Aragonès per retreure-li que des de la ciutat s’han sentit “una mica sols”. “Necessitem una Generalitat a ple rendiment al nostre costat”, ha demanat.

L’alcaldessa reclama a Sánchez que reguli els lloguers

L’alcaldessa també ha aprofitat el seu discurs per demanar al president espanyol, Pedro Sánchez, que reguli els preus del lloguer, “perquè tothom pugui seguir vivint, treballant i desenvolupant el seu talent a Barcelona i a totes les ciutats de l’estat”. Colau ha advertit que l’alça del preu és “una gran barrera a la cohesió social”, que expulsa població. “Impedeix que molts joves i gent de talent es pugui quedar als nostres municipis”, ha sentenciat la batllessa.