L’espai Inmersa, situat al número 119 del carrer de Llull, estrenarà aquest dijous, 28 de setembre, una exposició centrada en la carrera espacial i els astronautes. Es diu “Space Discovery – The Exhibition” i permetrà al públic conèixer la història dels vols tripulats a l’espai, des dels orígens fins a les missions actuals. És la mostra itinerant més gran de cosmonàutica i de viatges a l’espai.

L’entrada és de 13 € els adults, de 10 € els menors de 18 anys, estudiants i majors de 65, i gratuïta els menors de 4.

Vestits espacials i maquetes realistes

Durant la visita es poden veure centenars d’objectes originals dels Estats Units i Rússia que han viatjat a l’espai, una col·lecció única de vestits espacials i maquetes realistes de naus espacials, transbordadors o coets.

Saturn V i Apol·lo 11

Una de les galeries de l’exposició està dedicada a les missions Apol·lo i a l’arribada a la
Lluna, incloent-hi part del motor original del coet Saturn V i la nau Apol·lo 11. Així mateix, el
programa soviètic Soyuz està representat no només per la mateixa astronau, sinó especialment per
una maqueta de l’estació orbital MIR, on es poden experimentar les sensacions dels cosmonautes en microgravetat.

Els visitants també podran conèixer els darrers projectes de la NASA, agències espacials nacionals, Space X i altres empreses privades que viatgen a l’espai. L’exposició es visita amb una audioguia per no perdre’s cap detall.

L’exposició es va veure per primer cop a la República Txeca el 2016. Després es va exhibir a Aràbia Saudita, Polònia i Portugal. La propera parada que farà serà a Madrid.

L’exposició s’ha creat en col·laboració amb la NASA, el museu i centre educatiu espacial nord-americà Cosmosphere i especialistes científics de la República Txeca.

Aquesta exposició també està pensada per al públic infantil, ja que se’ls ofereix participar al Cosmos Camp interactiu i experimentar els entrenaments d’astronautes i l’última tecnologia 3D amb diverses atraccions. A banda, s’ha previst un programa especial educatiu per a visites escolars.

Espai de 3.000 m²

Inmersa és un espai de més de 3.000 m² que s’erigeix com el nou epicentre d’esdeveniments i d’exposicions innovadores i tecnològiques de la ciutat. L’espai estrena també una altra mostra “Real Self”, una experiència immersiva única a Europa. Les dues propostes estaran disponibles fins a principis de 2024.