Igor Studio acaba de rebre dos Premis LUX 2023, els guardons de fotografia professional més importants de l’estat espanyol. Però de reconeixements, ja n’acumula molts. Aquest estudi creatiu ja té 15 anys d’història i està dirigit per Igor Cortadellas, fotògraf i músic. A ‘Plaça Tísner parlem de la seva trajectòria al seu singular estudi de Gràcia, que en un passat va ser una vaqueria i també una fàbrica de corbates.

Emocionar a través de la sorpresa i la bellesa mitjançant la música clàssica”
Igor Cortadellas

Quina és la clau de l’èxit d’Igor Studio? “Sempre intentem crear un efecte sorpresa a través de la suggestió i la bellesa. Amb l’art busquem moure les emocions de la gent gràcies a l’art de la música clàssica”, confessa Igor Cortadellas.

L’estudi va néixer amb la fotografia creativa i ha passat pel vídeo, fins arribar a la realitat virtual a través de la gravació de 360º amb projectes de pes a escala internacional. Un equip insaciable que busca sempre projectes nous: “Sempre busquem reptes, però sempre garantint que podem treballar amb la màxima llibertat”, explica Cortadellas.

Guanyadors de dos Premis LUX 2023

Tot i que Igor Studio fa cinc anys que és reconegut amb Premis LUX, enguany s’han endut un Or en la categoria de publicitat: “Ens ha donat molta felicitat perquè és un projecte que no ha estat fàcil”, relata l’Igor Cortadellas. Tot i que la reconeguda Camerata de Salzburg va demanar-los una foto de l’orquestra, els va sorgir una idea que anava més enllà: “Volíem fer una campanya inspiradora i bonica a través de la llum, però va estar plovent cada dia a Salszburg i vam haver de tornar-hi tres vegades, però és part de l’aventura”, diu Cortadellas.

Imatges del projecte ‘Sinfonia de luz’, projecte guanyador dels Premis LUX d’Or de publicitat

Enguany també han rebut un premi LUX 2023 de bronze en la categoria de publicitat: “A ‘Nuevos clásicos’ vam agafar músics de l’orquestra Simfònica d’Alacant, els vam vestir de fa 300 anys, però amb traços de rabiosa modernitat”. Una proposta que el propi Igor Cortadellas confessa que “va ser arriscada, perquè havíem de trobar l’equilibri entre allò ‘kitsch’ i allò sublim”.

Fotografies del projecte ‘Nuevos clásicos’, guanyador del LUX de bronze de publicitat

Realitat virtual amb Gustavo Dudamel

Igor Studio fa anys que treballa amb realitat virtual. Un dels projectes més destacats és ‘Symphony’, amb l’objectiu d’apropar la música clàssica al gran públic a través d’unes ulleres de realitat virtual. “Hem creat un relat en què l’espectador viu un viatge des del caos del sons del món fins a l’ànima de les persones”, explica Cortadellas.

Un projecte que té la batuta de Gustavo Dudamel i músics de les millors orquestres del món, gravat amb 360º i so 3D i que ha estat multipremiat. Després d’aquest projecte d’èxit, Igor Studio va crear l’experiència immersiva ‘El bolero de Ravel’, que situa el públic enmig de l’Orquesta Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Música clàssica com leitmotiv

“Jo vinc del món de la música: tinc formació de músic i he estat professor del Conservatori, i també tocava a orquestres professionals”, explica Igor Cortadellas. La seva connexió amb la música clàssica fa que Igor Studio s’hagi especialitzat en projectes entorn la música clàssica, treballant amb orquestres i auditoris de tot el món.

Tot i això, Cortadellas assegura que se segueix sentint amateur: “Ens seguim sentint innocents, som gent que estima el que fa, mai ens hem sentit professionals, quan ens en sentim marxem perquè no estem en el camí que ens fa vibrar i ser uns apassionats amb el que fem”.