La vocació de trencar fronteres entre gèneres que marca l’esperit del músic David Pastor fa un pas més a ‘TimeLapse’, un àlbum en què el trompetista trasllada composicions clàssiques al terreny del jazz. Ens n’ha ofert una mostra en directe a Plaça Tísner‘.

De la clàssica al jazz

‘TimeLapse’ reuneix 11 peces de set compositors del segle XIX i XX: ‘Ständchen’, de Franz Schubert, ‘Adagio from Concierto de Aranjuez’, de Joaquin Rodrigo; ‘The Swan from the Carnival of the animals’, de Camille Saint-Saëns; Gymnopédie nº 3′, d’Erik Satie; ‘Pavane’, de Francès Gabriel Fauré’; ’Arabesque 1’, de Claude Debussy i cinc de les ‘Siete Canciones Populares Españolas’ de Manuel de Falla.

El trio format per David Pastor a la trompeta, Francesc Capella al piano i Thomas Kent Warburton al contrabaix ha enregistrat ‘TimeLapse’ amb músics solistes del Covent Garden de Londres. El resultat és un treball que recull la tradició clàssica, clau en la formació de Pastor, i la trasllada a l’univers d’un jazz desacomplexadament porós.

Artista versàtil

David Pastor va començar a estudiar música als 9 anys a Sedaví, el poble valencià on va créixer. Va passar Conservatori Superior de València, el Superior de Castelló i el Municipal de Barcelona, on va obtenir el Premi d’Honor final de carrera. El 1988 va començar els estudis de jazz i, des de llavors no ha deixat de crear ponts entre gèneres.

Al llarg de la seva carrera, ha publicat més d’una desena de discos, fet composicions per al cinema i col·laborat amb músics de diferents estils i formacions clàssiques. Des de fa uns anys combina la composició i la interpretació amb la docència: és professor de trompeta del Taller de Músics de Barcelona i director de l’Original Jazz Orquestra d’aquesta escola.

El “mosaic” de David Pastor

  • Una població: Sedaví, on en David va néixer i créixer. Una localitat de poc més de 10.000 habitants al sud de València, a tocar del riu Túria, on segueix anant sovint a veure la família.  
  • Una escola: l’Agrupació Musical Santa Cecília. En David va començar a estudiar trompeta de ben petit en aquesta institució amb més de 100 anys d’història.  
  • Una trompeta: una Gansch Horn feta a mà i dissenyada pel trompetista austríac Thomas Gansch. Fa gairebé una dècada que en Davisd toca amb aquest instrument, del que valora la seva sonoritat dolça. 
  • Un disc: ‘TimeLapse’, que avui ens ve a presentar. Un treball amb 11 temes clàssics que prenen una nova vida amb harmonies de jazz i la participació de solistes del Covent Garden de Londres. 
  • Una formació: el trio. Francesc Capella al piano i Thomas Kent Warburton al contrabaix acompanyen en David a la trompeta en l’àlbum que acaba de publicar.  
  •  Una plaça: la de John Lennon, a Gràcia. Considera que és un símbol de pau i li agrada per fer-hi el vermut familiar dels diumenges.