eurovision junior 2024 barcelona
Foto: Corinne Cumming (EBU)

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha proposat Barcelona per acollir el festival d’Eurovisió Júnior 2024, que es farà a Espanya. “Barcelona ha demostrat la seva capacitat per organitzar esdeveniments musicals de gran envergadura: des de l’Estadi Olímpic fins al Palau Sant Jordi, els nostres escenaris han acollit els millors”, ha defensat l’alcalde.

Les paraules de Collboni a X, l’antic Twitter, arriben hores després que l’organització del festival comuniqués que el certamen es farà a Espanya. L’alcalde assegura que Eurovisió Júnior és un esdeveniment “amb projecció global” que permet “gaudir i reivindicar el talent jove i la passió”. I ha insistit en el seu missatge: “Barcelona té amb les condicions i la determinació necessàries per fer d’aquesta edició la millor fins al moment”.

Eurovisió Júnior 2024 a Espanya

Espanya va quedar en segona posició a l’Eurovisió Júnior el 2023, per darrere de França, la guanyadora. Ara bé, aquest últim país ha rebutjat organitzar i acollir el festival i per això finalment s’acabarà fent a Espanya. La ciutat que en serà la seu es coneixerà més endavant.

No és la primera vegada que Jaume Collboni vol portar Eurovisió a Barcelona. El 2022, abans de la gran final del festival en què la catalana Chanel era una de les favorites a endur-se la victòria, l’aleshores tinent d’alcalde va fer públic el seu desig de portar el festival a la ciutat.