El Palau de la Música Catalana ha viscut vespres memorables en la seva història recent. Els dos concerts de la Balthasar Neumann cor i orquestra (13 i 14 de febrer) se sumen a aquesta llista de tardes per al record. Sota la direcció de Thomas Hengelbrock, interpreten dues obres emblemàtiques del repertori simfonicocoral romàntic acompanyats de l’Orfeó Català: ‘Un rèquiem alemany’ de J. Brahms, i la ‘Simfonia número 2, Lobgesang’ de F. Mendelssohn. Amb més de 170 músics i cantant sobre l’escenari.

Actuacions “extraordinàries”

Des del 2014, les dues formacions alemanyes han vingut en diverses ocasions al Palau, amb actuacions “extraordinàries”, explica Manel Oller, director de la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana a un equip del ‘Plaça Tísner‘: “Vivències que recordarem tots els qui les vam viure”.

I aquesta relació d’amor ha fet un pas més enllà. Aquest 2024 el cor i orquestra dirigits per Thomas Hengelbrock han fet una residència i dos concerts en els quals sumen la participació de l’Orfeó Catalàper donar un impacte més gran a la ciutat“, afegeix Oller, a un dels cors i “ensembles” més prestigiosos del món.

Hem passat de ser un país importador de músics a un país exportador de músics”
Manel Oller, director de la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana

Exportadors de músics

Manel Oller se sent especialment satisfet que Catalunya hagi passat “de ser un país importador de músics a un país exportador de músics”, un exemple són els cinc intèrprets de casa nostra que formen part del cor i orquestra Balthasar Neumann: “També és una de les funcions del Palau de la Música, com a institució, donar suport als joves que volen fer una carrera internacional“.