El DHUb ha instal·lat a la planta baixa una cerveseria que ja no existeix. “Ex-Designer Project Bar” és un projecte que ha traslladat, peça a peça, el bar d’autor del dissenyador Martí Guixé que va estar obert al carrer d’Entença entre 2015 i 2020, quan la pandèmia va interrompre el futur del primer local que es va construir, íntegrament, a partir de tres impressores 3D.

En extreure’l del seu espai, podria ser un monument, una peça d’art, fins i tot una peça d’arqueologia al MNAC ”
Martí Guixé

Un equip del ‘Plaça Tísner‘ ha parlar amb Guixé d’aquesta proposta única que després de tancar físicament s’ha convertit en un peça d’arqueologia, perquè en extreure’l del seu espai “podria ser un monument, una peça de disseny en un museu de disseny, una peça d’art en un museu d’art o fins i tot una peça d’arqueologia al MNAC, perquè ells ja tenen ermites romàniques”.

Vaixella i coberteria de PLA

L'”Ex-Designer Project Bar” mostra les peces originals produïdes per al bar: totes les rajoles que cobrien les parets, el sostre i la barra, els gots de diferents mides i formes, estris com forquilles i pinces, i mobiliari, com per exemple els tamborets. Guixé explica que algunes de les copes que van imprimir per als destil·lats estaven inspirades en quadres del Renaixement. “Era el que ens divertia més“, recorda Guixé, que va emprendre aquesta empresa acompanyat de l’arquitecte i també bàrman Pau Badia.

“El material és molt tàctil i biodegradable“, afegeix el dissenyador de Barcelona, “no és plàstic, és àcid polilàctic (PLA) amb base de blat de moro“, un material que reconeix que es destrueix fàcilment i “hi dona una pàtina antigaperò és completament del futur“.

Un món inacabat

L'”Ex-Designer Project Bar” es va dissenyar en format digital “i podem imprimir-lo tantes vegades com vulguem“, comenta Guixé, “sempre que es tinguin cinc anys per fer-lo… i la paciència”. Aquesta producció digital a partir d’impressores 3D és una iniciativa que democratitza la producció industrial i en promou una d’artesanal, no massiva, a partir d’un motllo, sense necessitar les habilitats d’un artesà, sinó d’un dissenyador. “Si el món es fa a partir d’aquestes màquines mai no és un món acabat, sinó un prototip“, creu Martí Guixé, que afegeix: “Això em sembla genial“.

L'”Ex-Designer Project Bar” es pot veure al DHub fins al 25 d’agost.