El passeig de Gràcia ha presentat aquest divendres l’escultura ‘Pink Barcino’ per celebrar el 200 aniversari de la via. La instal·lació és de l’artista català establert a Nova York Lluís Lleó fa tres metres d’alçària, pesa vuit tones i representa l’emblemàtic passeig a la confluència de l’avinguda Diagonal. “És un orgull posar una escultura a la meva ciutat”, ha afirmat. L’obra és de color rosa fúcsia perquè representa el glamur i l’alta moda. “És un color extraordinari”, diu Lleó.

Vol que l’escultura es quedi al passeig de Gràcia

Fa dos anys que li van encarregar el projecte i aquest divendres s’ha fet realitat. Segons Lleó, ha estat difícil trobar un patrocinador, però finalment la Fundació Salvat s’ha fet càrrec de la producció de l’obra. L’escultura estarà al passeig de Gràcia fins al gener de 2025. Ara bé, l’artista ja ha avisat que farà tot el possible perquè l’obra es quedi al passeig.

Lleó ja ha exposat a l’espai públic de Barcelona. Va instal·lar l’obra ‘Morpho’s Nest in a Cadmium House’, sis monòlits just al davant dels Jardins de Pedralbes. L’obra havia estat abans a Nova York. Lleó ha explicat que va ser Jaume Collboni qui el 2018 va demanar-li poder instal·lar les peces a la ciutat.