Barcelona conserva una sèrie d’edificis emblemàtics que han canviat d’ubicació: els van traslladar pedra a pedra des d’on van ser construïts fins on els podem veure ara.

La basílica de la Concepció

La basílica de la Concepció, una església gòtica del segle XIII, ara situada al carrer d’Aragó. Originalment estava a Ciutat Vella, a la confluència entre la via Laietana i el carrer de Jonqueres. El més curiós és que quan es va traslladar a l’Eixample, perquè en aquest indret no hi havia esglésies, el terreny era més petit i van haver de reduir el claustre original del convent de Jonqueres. A més, el campanar de la Concepció està fet amb la pedra del campanar de Sant Miquel. La basílica de la Concepció es va inaugurar solemnement el 14 de juny del 1871 al seu emplaçament actual.

A Barcelona també trobem altres edificis viatgers com ara el Monestir de Santa Maria Montsió i la seu del Museu d’Història de Barcelona, la casa Clariana Padellàs.

Ho va explicar Jordi Peñarroja, autor del llibre “Edificis viatgers de Barcelona”, en aquest capítol de ‘Va passar aquí’.