Les màquines de cosir, les agulles i les tisores treballen sense parar al local de l’AV Roquetes per tenir enllestits els dissenys que es podran veure a la 12a Fashion Week. La desfilada tindrà lloc aquest dissabte, 15 de juny, a les 18.30 h, a la plaça de les Roquetes. A aquella hora, veïns de totes les edats es convertiran en models i lluiran la moda dissenyada i confeccionada per veïnes del barri sobre una catifa vermella. Enguany s’han creat una seixantena de propostes, a les quals cal afegir el gran protagonista, el vestit de núvia.

Tot plegat s’ha fet amb materials donats. “Reutilitzem totes les teles, botons, cremalleres, tot el que ens donen. Rebem donacions de grans empreses, però també de petites. El comerç de barri també hi col·labora. És una demostració que la unió fa la força i que, entre tots, som capaços de fer aquesta desfilada“, afirma l’Amparo Iturriaga, del taller de costura Més amb Menys.

preparatius Roquetes Fashion week

Celebrar la convivència

La Roquetes Fashion Week és, en principi, la mostra de final de curs dels tallers de costura de Més amb Menys, però en realitat és molt més. Tothom que hi participa la viu com una celebració de la convivència i la xarxa de suport mutu que han construït des de l’octubre. “Són nou mesos de satisfacció, de convivència, d’ajudar-nos les unes a les altres. La Fashion és una bogeria, però el procés és molt enriquidor“, assenyala Susi González, de Més amb Menys.

12 anys de dignitat i artesania

La Roquetes Fashion Week va instal·lar la primera catifa vermella el juny del 2013, com un acte final de curs dels tallers de costura i lluïment davant el barri. Aquests tallers es van engegar per ensenyar les veïnes a treure més profit de la roba per estalviar i, sobretot, apujar l’ànim i l’autoestima d’unes participants molt tocades per la crisi del 2008. Per això la passarel·la de la Roquetes Fashion Week es coneix com la passarel·la de la dignitat. “Ara continuem encara amb la tasca d’aixecar l’ànim. Diem: ‘Mireu què podem fer'”, afirma l’Amparo Iturriaga.

Des del 2013, la desfilada 08042 (una picada d’ull a la 080) és un dels actes més populars i esperats del programa de la Festa Major de les Roquetes. Ni tan sols la pandèmia va aconseguir eliminar l’acte, que simplement es va ajornar a l’octubre del 2020 i es va tirar endavant combinant els vestits amb mascaretes a joc. L’any 2018 va rebre el Premi Maria Aurèlia Campmany i van portar la desfilada al Saló de Cent.

Molt més que roba

Com ja és habitual des de fa alguns anys, les models lluiran els vestits però també els plats i propostes culinàries dels tallers de Més per Menys de cuina. També podran presumir de l’escenografia l’alumnat dels tallers de bricolatge, que posen en pràctica els coneixements adquirits per guarnir la passarel·la. Dues iniciatives que persegueixen també que el veïnat pugui estalviar diners aprofitant al màxim la compra al mercat i fent les reparacions de casa.