L’any 2000, Lluís Llach va publicar ‘Temps de revoltes’, un treball nascut de la col·laboració amb el poeta Miquel Martí i Pol. El disc inclou 11 temes i va ser presentat per primera vegada a Barcelona en un conjunt de recitals a la Sala Apolo. Entre els temes del disc que Llach va interpretar a l’emblemàtica sala del Poble-sec en el concert que us oferim hi ha ‘Veritat i mentida’, ‘Dóna’m la mà’ i ‘Un himne per no guanyar’, cançó inspirada en la guerra de Kosovo que va presentar amb un al·legat pacifista.
“Si una guerra és necessària, quina vergonya! i si la guanyem, quina vergonya també!”
A propòsit de la seva relació amb Miquel Martí i Pol, Lluís Llach assegura que treballar amb ell sempre provocava “encerts atzarosos” i va aprofitar per explicar al públic l’origen de ‘Germanies’. Una cantata als Països Catalans que va servir per clamar la vigència d’aquest concepte malgrat que sempre se’n parli, segons ell, “en clau de passat, d’història, de llengua, de cultura…”.
“Jo trobo que Països Catalans pot ser un projecte de futur polític molt bonic.”
Temes destacats de la discografia de Lluís Llach
En aquesta actuació, Llach també fa un repàs d’aguns dels temes més destacats de la seva discografia, acompanyat dalt de l’escenari per Dani Forcada, Ana Comellas, Edith Manetzki i Laura Almerich, guitarrista que va acompanyar durant anys al cantautor. Com ‘País petit’, amb què va obrir la vetllada aclamat pel públic, o ‘Que tinguem sort‘ i ‘Abril 74‘, amb què va tancar el recital. Una hora de música en què també hi va haver espai per a la cançó de bressol dedicada a la seva mare, ‘Un núvol blanc’, i explicar l’enginy dels veïns del seu poble als anys 50 per aprofitar l’incipient turisme a ‘Verges 50’.
Repertori del concert:
- ‘País petit’
- ‘Aprendre’
- ‘Jo sé’
- ‘Un núvol blanc’
- ‘Verges 50’
- ‘Un himne per no guanyar’
- ‘On vas’
- ‘Veritat i mentida’
- ‘Dóna’m la mà’
- ‘Cançó d’amor a la llibertat’
- ‘Tendresa’
- ‘Que tinguem sort’
- ‘Abril 74’