Els personatges mitològics d’Eco i Narcís prenen una nova dimensió a ‘Eco’, una òpera per a joves que proposa un viatge per l’espai carregat d’aventures. La peça es presenta en el context del projecte “Òpera a la secundària” que organitzen l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i el Gran Teatre del Liceu, amb la col·laboració de l’ICUB, el CCCB i el Mercat de les Flors. La iniciativa té per objectiu acostar la música contemporània als estudiants de secundària implicant-los en un muntatge operístic.

En aquest cas, una peça en un acte i cinc quadres, que té com a protagonista la jove exploradora Eco que, juntament amb el capità Cazcor, recorre l’espai a bord de la nau Onirambús. Durant el viatge, Eco descobrirà diferents planetes, però també coneixerà Narcís. Una trobada que li farà descobrir l’amor, però també el dolor de la pèrdua. 

Alumnes de secundària de diferents centres de Barcelona participen en la interpretació d’aquesta òpera juntament amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i sota la direcció musical de Manel Valdivieso. Una peça contemporània amb música del professor d’oboè i de música de cambra al Conservatori de Badalona Philippe Vallet i text del professor de llengua catalana i ciències socials Roger Llovet.