Els treballadors del metro, FGC i Renfe es mobilitzen per reclamar més seguretat

Demanen a l'Ajuntament que busqui solucions a les agressions de grafiters violents que pateixen

Ha estat la tinenta d’alcalde Janet Sanz qui ha proposat la trobada als treballadors que hi havia concentrats a la plaça de Sant Jaume. A la reunió hi han assistit representants sindicals del metro, els ferrocarrils i també de Renfe. Feia temps que els treballadors reclamaven aquesta trobada per cercar solucions urgents als problemes d’inseguretat. Acusen l’Ajuntament de la situació d’indefensió de pateixen, i també demanen que la solució hi impliqui els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. A més,  alerten que els incidents podrien augmentar aquest estiu per la presència de “turisme grafiter”. Asseguren que hi ha un efecte crida pel fet que la legislació actual considera una falta i no un delicte el vandalisme al metro.

Durant la concentració dels treballadors s’ha produït un incident amb un camió que volia creuar la plaça de Sant Jaume i que gairebé atropella alguns dels manifestants. Els Mossos d’Esquadra han identificat el conductor.

En el cas del metro, a banda de la protesta al carrer, aquest dijous  també es fan dos minuts d’aturada simbòlica del servei a les 12 del migdia i a quarts de nou del vespre. L’aturada i els motius per la qual es fa s’anuncien per megafonia als usuaris del suburbà.Agressions amb porres, barres de ferro, gas pebre i pistoles Taser

Aquesta és la primera de les protestes que fan els treballadors, especialment del metro, que des de principis d’any denuncien que són víctimes de la violència de grups de vàndals que es dediquen a fer pintades als combois, i que els agredeixen amb tot tipus de materials, com pedres i barres de ferro. Fins i tot han arribat a denunciar que els han amenaçat amb pistoles elèctriques. De fet, aquestes últimes setmanes les notícies sobre agressions i actes incívics al metro han estat constants i, fins i tot, fa uns dies es va fer pública una fotografia en què es veien dos grafiters completament despullats pintant un comboi.

 

 

seccions
etiquetes