campanya renda 2022

Aquest dimecres, 6 d’abril, ha començat la campanya de la renda 2022. És el moment en què els contribuents reten comptes amb l’Agència Tributària. Hisenda ja ha donat a conèixer alguns detalls sobre la campanya corresponent a l’exercici del 2021.

A continuació en resumim tots els detalls, dates clau i novetats que t’interessarà saber si has de fer la renda aquest 2022.

Dates clau de la renda 2022

La campanya de la renda 2021/2022 arrenca aquest dimecres 6 d’abril per a tots aquells contribuents que presentin la declaració per internet. Et donem totes les dates clau de la campanya:

  • El 6 d’abril es podrà descarregar l’esborrany de la renda.
  • Entre el 5 de maig i el 30 de juny, es podrà fer per telèfon.
  • Entre l’1 de juny i el 30 de juny, els ciutadans podran fer la seva declaració presencialment a les oficines de l’Agència Tributària amb cita prèvia.
  • El 30 de juny finalitzarà la campanya de la Renda 2022, corresponent a l’exercici del 2021. En queden exempts a aquells ciutadans que hagin de pagar: en aquest cas hauran de fer l’ingrés abans del 27 de juny.

Novetats en la declaració de la renda 2022

Hisenda ha introduït alguns canvis en la campanya de la declaració de la renda 2022. Afecten, sobretot, les rendes més altes. Concretament, a les persones que guanyin més de 300.000 euros anuals se’ls apujarà l’IRPF un 2 %, és a dir fins al 47 %. A més, aquells ciutadans que tinguin uns beneficis pels estalvis superiors a 200.000 euros també hauran de tributar un 3 % addicional.

L’Agència Tributària també preveu deduccions per als propietaris d’un pis o els llogaters que hagin fet “obres per reduir de la demanda de calefacció i refrigeració” i eximeix els afectats pel volcà de la Palma de tributar per les ajudes rebudes.

renda 2018

Declaració de la renda per Internet

Segons les últimes dades de l’Agència Tributària, durant el 2021 es van presentar més de 21,7 milions de declaracions de renda en el conjunt de l’estat espanyol, un 2,9 % més que durant l’exercici anterior. La campanya va estar marcada pels ERTO que es van fer durant el 2020 per la pandèmia. Hisenda va reforçar de l’atenció telefònica i el 92 % dels contribuents va optar per presentar la declaració per internet.

Si vols fer la declaració de la renda 2022 per Internet, pots fer-ho en la pàgina de l’Agència Tributària. Si no és una complexa, amb l’esborrany i les dades bàsiques és fàcil fer-la des de casa a partir del 6 d’abril. Caldrà tenir a mà el certificat o el DNI electrònic, l’anomenada Clau PIN o el número de referència.