campanya renda 2021

Aquest dimecres, 6 d’abril, comença la campanya per fer la declaració de la renda 2021. El tràmit es pot fer presencialment, però també per internet o per telèfon, amb l’objectiu que el contribuent pugui escollir lliurement la forma més fàcil de presentar la declaració.

Ara ja es poden demanar els primers esborranys en línia. Pots fer-ho en la pàgina de l’Agència Tributària. Si no és complexa, amb l’esborrany i les dades bàsiques és fàcil fer-la des de casa. Caldrà tenir a mà el certificat o el DNI electrònic, l’anomenada clau PIN o el número de referència.

Els usuaris hauran d’accedir al servei de tramitació de l’esborrany o la declaració. Aquí podran veure si han de pagar o cobraran.

  • Si surt a pagar, cal ingressar el número IBAN del compte i, si es vol, escollir les opcions de fraccionament del pagament. Si no es vol domiciliar el pagament, caldrà fer l’ingrés amb el número de referència complet (NRC) que indiqui el banc. També hi ha l’opció de fer el pagament just al moment de presentar la declaració de la renda 2021.
  • Si surt a cobrar, l’usuari només ha d’introduir el seu número IBAN del compte per rebre el pagament.

Altres modalitats per presentar la declaració

A partir del 5 de maig, aquells ciutadans que ho vulguin podran presentar-la de manera telefònica. Els que vulguin fer-ho de manera presencial hauran d’esperar fins a l’1 de juny.

Totes les persones obligades a fer la declaració tindran com a termini fins al 30 de juny, excepte aquelles que hagin d’ingressar i prefereixin domiciliar el pagament. En aquest darrer supòsit, el límit serà tres dies abans: el 27 de juny.

Novetats d’aquest any

Aquest any la campanya de la renda arriba amb algunes novetats. Afecten, sobretot, les rendes més altes. Concretament, a les persones que guanyin més de 300.000 euros anuals se’ls apujarà l’IRPF un 2 %, és a dir fins al 47 %. A més, aquells ciutadans que tinguin uns beneficis pels estalvis superiors a 200.000 euros també hauran de tributar un 3 % addicional.

També canvien les desgravacions als plans de pensions privats individuals a un total de 2.000 € d’aportació màxima. Alhora, l’Agència Tributària preveu deduccions per als propietaris d’un pis o els llogaters que hagin fet “obres per reduir la demanda de calefacció i refrigeració” i eximeix els afectats pel volcà de La Palma de tributar per les ajudes rebudes.

El bizum a la renda 2021

Un altre fet fa referència als pagaments amb bizum, que s’hauran de declarar en casos específics.