Els veïns de Vallvidrera i del Tibidabo fa anys que es queixen de la saturació dels transports públics del barri per part de turistes que volen anar al cim de la muntanya o al parc d’atraccions. Demanen que el funicular del Tibidabo, que actualment costa 7,70 €, s’incorpori a la tarifa integrada. Creuen que, d’aquesta manera, una part dels turistes escolliran el funicular del Tibidabo per pujar a la muntanya i hi haurà menys saturació als transports públics de Vallvidrera.

Col·lapse al transport públic de Vallvidrera

Els veïns expliquen que amb la temporada alta i, sobretot, els caps de setmana, el funicular de Vallvidrera, que és de mides petites, se satura. També fa temps que es creen moltes cues d’espera per agafar el Bus del Barri 111, autobús de molt poca capacitat. A més, els veïns denuncien que la fila d’espera per agafar l’autobús bloqueja la vorera del carrer de les Alberes.

Un Bus del Barri ple de turistes

Tot i l’augment de freqüència del Busos del Barri 111 a set minuts, els veïns expliquen que segueixen anant molt plens. També diuen que a vegades han de deixar marxar diversos funiculars de Vallvidrera perquè van plens de turistes. A partir del mes de juny, FGC augmentarà la freqüència del funicular de cara a la temporada alta.

La manera més econòmica de pujar al Tibidabo

La forma més barata de pujar i baixar al Tibidabo amb transport públic és per Vallvidrera i costa uns 2 € aproximadament. S’hi arriba mitjançant els Ferrocarrils de la Generalitat, enllaçant amb el funicular de Vallvidrera i agafant el Bus del Barri 111. Aquest és l’itinerari més econòmic ja que els tres transports estan inclosos en la tarifa integrada d’ATM, així com també l’única ruta que suggereix Google Maps.

Però hi ha altres itineraris, com agafar el funicular del Tibidabo a la plaça del Doctor Andreu (després d’arribar-hi amb el bus 196 des de la plaça de John F. Kennedy) o els caps de setmana els busos llançadora del Tibidabo des del centre de la ciutat i des de la Vall d’Hebron.