Durant dos mesos diversos joves aprenen a manipular titelles al Marionetarium, el teatre de titelles del Parc d’Atraccions del Tibidabo. Els ensenyen a fer anar ninots amb les extremitats articulades que es manipulen a través de tiges. Aprendre la professió de titellaire, segons el professor i titellaire Oriol Pont, requereix tècnica, interpretació i, sobretot, molta pràctica. El taller fa més de dues dècades que s’imparteix.

La formació dels futurs titellaires

Els participants estan aprenent la professió practicant amb els titelles de l’espectacle ‘Animals animats’, que es fa al teatre des del març. Quan acabi el curs, d’aquí a dues setmanes, els millors alumnes seran seleccionats per la Compañía de Marionetas Herta Frankel per començar a treballar en l’espectacle del Marionetarium.

Els titelles de Herta Frankel

La Compañía de Marionetas Herta Frankel és resident al teatre del Tibidabo des del 1996 i és un dels pocs llocs de la ciutat on aprendre l’ofici de titellaire. La companyia va heretar el llegat artístic de Herta Frankel, popular titellaire que va portar els ninots a la televisió els anys 60, i conserva, restaura i també anima aquests titelles. La companyia té un total de 500 titelles, alguns de fabricació pròpia.