Els representants veïnals de Sant Genís dels Agudells, la Teixonera, Montbau, el Parc de la Vall d’Hebron, Horta i la Font del Gos han sortit mig satisfets de la primera trobada oficial amb l’alcaldessa, Ada Colau.

Les seves demandes a l’entrada de la reunió han estat molt clares. En primer lloc, han demanat formar part de la taula de treball juntament amb membres del consistori i un calendari periòdic de reunions cada dos mesos. I també han posat sobre la taula que el govern doti de pressupost el projecte perquè es puguin tirar endavant les adjudicacions de les obres i fer-les realitat.

De totes aquestes peticions, però, l’Ajuntament només n’ha pogut garantir que els veïns formaran part de la taula. El calendari i el pressupost, de moment, queden enlaire però el govern municipal assegura que a partir de l’any que ve s’estudiaran mesures per pal·liar el soroll de la ronda de Dalt.

La posició del govern municipal encara no és definida. La regidora del districte, Mercedes Vidal, ja va dir al setembre que al llarg d’aquest mandat s’intervindria a la ronda, però no va concretar les dates ni es va voler comprometre a dir si aquestes intervencions comportarien el cobriment total o parcial de la via.

De moment l’Ajuntament sí que ha posat en marxa un procés participatiu amb els veïns per consensuar quines són les millors opcions per intervenir a la ronda de Dalt. Una decisió que tindria en compte els estudis que es van fer durant el mandat anterior respecte al cobriment, tot i que això, diu el govern, no vol dir que els comparteixi al 100 %. Aquest procés participatiu, a banda de per als veïns d’Horta-Guinardó, s’ha obert també als de Nou Barris, Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi. La primera reunió es va fer el 9 de novembre passat.