L’Ajuntament donarà suport a cinc projectes amb base a diferents barris de la ciutat per impulsar l’economia cooperativa, social i solidària a la ciutat amb una dotació de 600.000 euros. Segons ha explicat el tinent d’alcalde de Treball, Economia i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello, l’objectiu de l’Ajuntament és demostrar que “hi ha alternatives econòmiques al model actual”.

Pisarello ha explicat que els projectes que formaran part del pla són a la Barceloneta, a Sants, Hostafrancs i la Bordeta, al Poble-sec, a Porta i a l’eix Pere IV. El comissionat d’Economia Social i Cooperativa i Consum, Jordi Via, s’ha referit especialment al projecte que la cooperativa BiciClot farà al recinte de Can Picó, que es rehabilitarà per crear-hi el primer BiciHub de la ciutat.

Gerardo Pisarello ha explicat que el pla preveu “una concertació no publicoprivada, sinó publicocomunitària o publicocooperativa”. El primer tinent d’alcalde ha qualificat de “fonamental” fer una transició “cap a una economia on hi hagi un lideratge públic és clar”.