La vaga està convocada per CGT, ACTUB, COS, USOC, PSA, CNT i BSque, en minoria al comitè d’empresa. Aquests mateixos sindicats han previst dues aturades més per als dies 23 i 25 de febrer, coincidint amb el Mobile World Congress. D’aquesta manera volen protestar contra la privatització que consideren que s’està fent en el transport urbà de Barcelona. Entre altres mesures, també reclamen posar fi a la contractació precària, mantenir la jubilació parcial i la reducció de la jornada laboral.

Pel que fa als sindicats majoritaris, s’han desmarcat de la vaga ja que van arribar a un preacord amb la direcció de TMB per un nou conveni col·lectiu. En els propers dies, els treballadors hauran de ratificar el document amb un referèndum.

El 2 de febrer el transport públic ja va viure una altra jornada de vaga, però en aquest cas al metro. Les aturades van ser parcials entre les 10 i les 15 h, però tot i així van haver-hi grans aglomeracions a les estacions i combois. Els sindicats del metro mantenen la convocatòria de 24 hores de vaga per als propers 22 i 24 de febrer, també coincidint amb el Mobile World Congress.