Així animaven els Tabalers del Casc Antic el pas dels corredors. Una energia totalment necessària perquè en aquest punt quedava encara més de mitja cursa. I per si amb les bandes d'animació, 17 aquest any, no n'hi havia prou, molts amics i familiars han decidit col·laborar amb la tasca. Alguns des de primera hora, com aquesta àvia de dos corredors. "Sempre matinem les àvies. Quan són grans i quan són petits." Però també els petits han matinat amb un objectiu clar. "A veure si veig el meu pare i l'animo" Però és clar, trobar algú entre 16.000 corredors no és fàcil. Cal tenir imaginació per fer-se veure. "Corred que viene el tram! Que viene." "Durant les més de tres hores que ha durat la cursa la Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit als carrers adjacents. Tot i això no hi ha hagut massa conductors afectats perquè el trànsit s'ha reduit al mínim". Ara bé, alguns conductors han hagut de buscar alternatives per evitar la cursa o, simplement, com aquest motorista, creuar pel mig. "Hi havia aquí una dona que treballava avui diumenge i que ha dit per la marató no puc anar a treballar." Amb tant corredor també els vianants s'han hagut d'esperar més als semàfors. "Ja passaré no hi ha cap pressa. Quan vegi que puc passar passaré que tinc els genolls cascats avui." A mesura que la cursa ha anat avançant, la Guàrdia Urbana ha anat reobrint els carrers i reduint els trams afectats. I els animadors s'han dirigit a la meta per fer una última empenta de cara als metres finals.

A la cursa hi participen des de joves fins a persones grans que volen posar a prova el seu rendiment. A primera hora ja s’hi ha aplegat públic, sobretot famílies, que s’han acostat per donar suport moral als corredors. Al llarg dels 21 quilòmetres s’han vist pancartes i s’han sentit crits d’ànims adreçats a tots els participants.

A banda del públic, s’han ubicat 17 punts d’animació que han dinamitzat la jornada amb música i percussió. Això no ha agradat a alguns veïns del voltant, que han manifestat el seu descontent a través de les xarxes socials. La majoria s’han queixat que el soroll els ha despertat ben d’hora i que no troben necessària ni encertada la ubicació d’aquests punts d’animació.

El temps màxim per completar el recorregut s’ha esgotat a les 11.30 h i una hora més tard s’ha restablert el trànsit a tota la ciutat. La cursa també ha obligat a modificar el recorregut de 41 línies d’autobús.

La cita també té una vessant solidària en què poden participar els més de 16.000 inscrits. Tots ells poden destinar els diners de la inscripció a qualsevol dels 1.100 projectes solidaris que hi ha vinculats amb la cursa.