Concretament, les aturades s’han convocat entre les 7.30 i les 10.30 h i entre les 17.30 i les 20.30 h els dies 22, 23 i 24. El dia 25, l’última jornada del MWC, la vaga serà de 12 a 16 h.

El president del Comitè d’Empresa, Xavier Valverde, ha assegurat que el procés de negociació està encallat des del mes de novembre, i fa 10 dies que sindicats i empresa no s’asseuen junts. Valverde qualifica de “decebedor” el fet que no hi hagi una “capacitat real de negociar”, i ha explicat que s’ha esperat a l’últim dia permès per la llei abans de convocar les aturades.

Els sindicats demanen renovar un conveni col·lectiu que data de 2010 i que, expliquen, s’ha anat prorrogant sense canvis. Segons el president del Comitè d’Empresa, la seva voluntat és arribar a acords de llarga durada que permetin donar estabilitat als treballadors, però assegura que des dels FGC els diuen que “no poden arribar a cap acord més enllà de 2016”.

Els sindicats dels Ferrocarrils de la Generalitat ja havien avisat de la possibilitat de convocar una vaga durant el congrés mundial de telefonia en cas que no es produïssin avenços en les negociacions del conveni col·lectiu amb l’empresa. Ja aleshores, els sindicats havien denunciat que les negociacions estaven “força enrocades”.