El 22 de febrer

, les aturades estan previstes de 6 a 8 h i de 14 a 16 h. Pel que fa al dia 23, la vaga està convocada de les 0 a les 2 h. El dia 25 de febrer hi haurà aturades en tres fases: de les 0  a les 2 h, de 6 a 8 h i de 14 a 16 h. Les vagues continuaran els dies 4, 11 i 18 de març i també han anunciat assemblees informatives del 15 al 19 de febrer. El Comitè d’Adif es va reunir el dia 28 de gener amb la Comissió de Conflictes Laborals de l’empresa. Una trobada que va finalitzar sense acords perquè, segons el comitè, l’empresa no va demostrar “esforç per donar solucions als perjudicis que sofreixen els treballadors”.

Amb aquestes movilitzacions, el Comitè vol denunciar la falta de personal que, segons ells, pateix la província de Barcelona. Segons denuncien en un comunicat, les jubilacions anticipades i el moviments de personal dels últims mesos han portat a la plantilla fins a una situació “insostenible”. A més, denuncien que Adif supleix la falta de treballadors amb externalitzacions i reclamen convocatòries de mobilitat geogràfica d’àmbit nacional.

La vaga dels treballadors d’Adif no és l’única convocada durant els dies del Mobile World Congress. El Comitè d’Empresa dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya també ha anunciat mobilitzacions alhora que també hi ha previstes aturades dels treballadors del metro de Transports Metropolitans de Barcelona. A més, els sindicats de funcionaris també han anunciat una protesta pel dia 23 de febrer.