La tònica de tranquil·litat de les primeres jornades de vaga a Renfe s'ha tornat a repetir en el tercer dia d'aturades. Segons l'empresa, el seguiment és del 3% mentre que els sindicats l'eleven a un 30. A la tarda, la vaga parcial tornarà a afectar la circulació de quatre a sis amb un 66% dels serveis mínims. De 10 a 12 de la nit circularan, com a mínim, un de cada tres combois. Demà es preveu que sigui el dia més complicat de la protesta ja que la vaga és de 24 hores i coincideix amb l'operació sortida de Tots Sants. Per a aquest dia, els serveis mínims de Rodalies i Regionals seran del 66% entre les sis i dos quarts de 10 del matí, i de cinc de la tarda a dos quarts de nou. La resta del dia circularan un de cada tres trens. Els Avant funcionaran al 63% i els combois d'AVE i llarga distància tenen un 72% del servei assegurat. El Sindicat Ferroviari i la CGT, convocants de les aturades i minoritaris al sector, es mantenen ferms en el que reclamen. Si el Ministeri de Foment no fa marxa enrere en la idea de fragmentar Renfe en quatre societats, continuaran amb el calendari reivindicatiu.

Els treballadors de Renfe i Adif estan cridats a l’última jornada de vaga parcial de la setmana aquest dimecres. Les aturades es faran entre les 9 h i les 11 h, entre les 16 i les 18 h i entre les 22 h i les 0 h. L’única franja que es considera hora punta i que, per tant, tindrà uns serveis mínims del 66% és la del torn de tarda. Per a les altres aturades, la Generalitat ha fixat que es garanteixi el 33% del servei de tren a Rodalies. La xifra seguiment d’aquests dies segons els sindicats ha estat del 30%. Renfe, per la seva banda, el situa en un 3%.

L’aturada nocturna de dues hores donarà pas a una jornada de vaga de 24 hores per a aquest dijous, que coincidirà amb l’operació sortida per Tots Sants. En aquest cas, circularà un de cada tres trens en les hores punta, entre les 6 h i les 9.30 h i entre les 17 h i les 20.30 h. Per a la resta del dia, els serveis mínims fixen que es garanteixi el 33% del servei. Pel que fa a l’AVE i les línies de llarga distància, circularan el 72% dels combois.

Les mobilitzacions de la CGT i el Sindicat Ferroviari s’allargaran durant els mesos de novembre i desembre. Dilluns que ve, 4 de novembre, es reprendran les aturades parcials, que es faran tots els dilluns i divendres. Per al mes de desembre s’han convocat dues jornades de vaga de 24 hores, els dies 5 i 20. Així, els sindicats volen mostrar el rebuig per l’anunci de fragmentació de Renfe en quatre societats i la divisió d’Adif en dues empreses més.