La protesta ha començat a les 17 h davant de la conselleria, mentre a dins de l’edifici s’hi estaven reunint la direcció d’Alstom i els representats dels treballadors, amb la mediació de l’Administració.

El desacord més important amb els treballadors sorgeix d’aquests dos punts que proposa l’empresa: l’increment de la jornada laboral en 62 hores al llarg de l’any, i la flexibilitat laboral, que implicaria la creació d’una borsa de 490 hores anuals flexibles per treballador, que s’adaptarien segons les necessitats de producció. Els sindicats descarten treballar més hores sense compensació, així com l’obligatorietat d’augmentar les hores flexibles. A més, els treballadors han denunciat l’incompliment, per part de la la direcció d’Alstom, dels acords de mediació del 20 de setembre i han demanat a l’Administració que vetlli pel compliment dels compromisos assumits.

Actualment treballen unes 650 persones a les instal·lacions de Santa Perpètua i, segons l’empresa, aquest ERO temporal és clau per garantir el futur de la planta en els propers dos anys, així com la viabilitat de la companyia a Catalunya.