La segona jornada de vaga aquest dimarts ha transcorregut sense cap incidència destacable. El percentatge de seguiment de la protesta ha estat del 30% segons els sindicats i del 3% segons la companyia, unes xifres molt similars a les de la vaga de dilluns.

L’horari de les aturades previstes per a aquest dimecres variaran lleugerament respecte les de dilluns i dimarts. Esta previst que les aturades es produeixin, de 9 a 11 h, de 16 h a 18 h, i de 22 h a 24 h. Els serveis mínims establerts per la Generalitat per al servei de rodalia es mantenen en dos de cada tres trens operatius en el tram de 16 h a 18 h, i en un de cada tres trens en els altres dos trams.

Per a dijous, el Sindicat Ferroviari i la CGT han convocat una vaga de 24 hores, que coincidirà amb l’operació sortida per Tots Sants. El calendari reivindicatiu en contra de la segmentació de les operadores Renfe i Adif s’allarga durant el novembre i el desembre.

El Sindicat Ferroviari i la CGT, minoritaris als respectius comitès d’empresa, protesten contra l’anunci de la fragmentació de Renfe en quatre societats i la divisió d’Adif en dues. Ells aposten, de fet, per la fusió de les dues operadores. L’objectiu de l’operació és permetre l’entrada d’empreses privades en el sector.